A MI PAPRIKÁNK !
EZEN AZ OLDALON A SAJÁT TERMÉKEINKRŐL FOLYAMATOSAN INFORMÁCIÓKAT FOGUNK A LÁTOGATÓK SZÁMÁRA FELTÖLTENI.
2014.12.09. CSAK KÍVÁNCSISÁGBÓL BEVIZSGÁLTATTUNK EGY TÉTELT AZ IDEI ŐRÖLT PAPRIKÁNKBÓL.
-A paprika esetében sem megy hasraütés-szerűen, hogy milyen is az adott termék, nem lehet bármit csak úgy ráírni. Alapvetően két fő mérőszám létezik: az ASTA érték és a capsaicin érték, egyik a színre, másik a csípősségre vonatkozik. Mi most a színtartalomra voltunk kíváncsiak: az ASTA nemzetközi szabvány szerint meghatározott összes színtartalmat jelent. Magyarán, a paprika esetében minél több a piros szín, annál magasabb az ASTA értéke: 60 és 80 között rózsa minőségű, 80 és 100 között édes-nemes, 100 és 120 között csemege, 120 felett pedig különleges minőségűnek értékelik a fűszerpaprikákat.
MI MOST AZ ALAP TERMÉKÜNKET NÉZTÜK MEG. A SPECIÁLISABBAK ENNÉL MÉG JOBB ÉRTÉKKEL BÍRNAK. TEKINTETTEL AZ IDEI KEDVEZŐTLEN ESŐS ÉVJÁRATRA, MÉG BÜSZKÉBBEK VAGYUNK A MINŐSÉGRE. SAJNOS IDÉN A BECSÜLETESEBB TERMELŐKNEK /AKIK NEM AKARTÁK VEGYSZEREKKEL AGYONVÁGNI A BELTARTALMAT / SOK TERMÉST KELLETT A SZEDÉSNÉL A FÖLDRE DOBÁLNIUK AMIN A BETEGSÉG VAGY SÉRÜLÉS MEGMUTATKOZOTT. PERSZE AZ IPARI MÓDSZERNÉL A CSAK NYERSANYAG TERMELŐKNÉL A SÚLY AZ ELSŐDLEGES, OTT A ZSÁKBA KERÜLT A REPEDT, ROTHADT ANYAG IS. NÁLUNK MÉG A SZÁRÍTÁST KÖVETŐEN IS SZELEKTÁLÁSRA KERÜL AZ ÁLTALUNK NEM MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ TERMÉNY.
NOS AKKOR ÍME AZ EREDMÉNYEK AZ ALAPTERMÉKBŐL:
https://www.facebook.com/898822856812392/photos/a.942595215768489.1073741828.898822856812392/945298895498121/?type=1&theater
A FENTI LINK A FACEBOOK OLDALUNK EGYIK BEJEGYZÉSE.